Tento recept na cholodnik je letní recept pro každého: rychlý, snadný, osvěžující.

Foto: z otevřených zdrojů

Snadno se připravuje, je výživný a velmi osvěžující.

V horkých letních dnech není nic lepšího než lehký a osvěžující pokrm. Kholodnik na kefíru je ideální volbou, protože se snadno připravuje, je výživný a velmi osvěžující. O tom, jak snadné a jednoduché je připravit cholodnik, informuje RBC-Ukrajina.

Cholodnik na kefíru: snadný recept

Složení: 1:

  • čerstvý kopr
  • mladá cibule
  • okurky – 2 ks.
  • vařená mladá červená řepa – 2 ks.
  • vejce – 3 ks
  • zakysaná smetana – 120 g (půl kelímku)
  • Kefír – 1 litr
  • jakékoliv vařené maso (nepovinné) – 100 g
  • sůl, pepř

Příprava

  1. Nejprve nakrájejte kopr a cibuli nadrobno a polovinu všeho dejte do hrnce.
  2. Okurky a dvě vejce nakrájejte na malé kostičky, červenou řepu nastrouhejte a vše pošlete do hrnce. Osolíme, opepříme a vše mírně stlačíme, aby okurky pustily šťávu.
  3. Dále do hrnce přidáme zakysanou smetanu, koření a vše promícháme.
  4. Poté za stálého míchání postupně přilévejte kefír. Pokud se vám zdá být velmi hustý, můžete ho zředit převařenou studenou vodou. Také můžete v případě potřeby přidat do boršče více vařeného masa, které mu dodá sytost.
  5. Vršek cholodniku můžete ozdobit vejci a bylinkami.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL