Domácí bonbony Raffaello: jednoduchý recept, který zvládne i dítě

Foto: z otevřených zdrojů

Zde je návod na výrobu těchto cukrovinek.

Lahodné cukrovinky „Rafaello“ nechají málokoho lhostejným. Odedávna jsou spojovány se sváteční náladou. Zároveň cena těchto sladkostí neustále stoupá. Naštěstí není obtížné připravit cukrovinky „Rafaello“ vlastníma rukama. Hlavní je zvolit dobrý recept.

Ručně vyráběné Rafaello s kondenzovaným mlékem

Pro začátek se zamysleme nad tím, jak vyrobit Rafaello vlastníma rukama v klasické verzi.

Ingredience: 1:

  • 250 gramů másla;
  • plechovka kondenzovaného mléka;
  • lžička vanilkového cukru;
  • 100 g loupaných mandlí;
  • 350 gramů kokosových hoblin.

Příprava:

  1. Měkké máslo vyšlehejte do nadýchané bílé hmoty. Po částech přidávejte kondenzované mléko pokojové teploty, aniž byste přestali šlehat.
  2. Poté přidejte vanilkový cukr a kokosové hobliny a důkladně promíchejte.
  3. Směs nechte v lednici 12 hodin ztuhnout.
  4. Mezitím je třeba oloupat mandle. To provedete tak, že je na minutu vhodíte do vroucí vody a poté je vložíte do ledové vody. Tím si usnadníte práci.
  5. Oloupané mandle usušte v troubě při teplotě 140 stupňů. Je důležité, aby nezhnědly.
  6. Nyní vytvarujte cukroví tak, že do něj vložíte ořechy. Obalte je v hoblinách a přeneste na talíř. Raffaely uchovávejte v chladu až do podávání. Všimněte si, že pokud je směs na cukroví příliš řídká, můžete přidat trochu sušeného mléka, mletých mandlí nebo hoblin.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL