Lahodně a bez cukru: odborník řekl, jak vyrobit domácí jahodový džem

Foto: z otevřených zdrojů

Příprava tohoto džemu je rychlá a snadná

Džemy jsou vynikající a hodí se k chlebu, koláčům a dokonce i k sýrům. Většina džemů se však obvykle připravuje přidáním velkého množství cukru. Pokud tedy hledáte zdravější variantu, můžete si je zkusit vyrobit sami doma. O recept se podělila autorka Danielle Brownová, informuje Express.

Podle ní potřebujete k výrobě džemu jen několik jednoduchých ingrediencí.

Recept

Složení:

  • 2 šálky jahod;
  • 2 lžíce vody;
  • 2 polévkové lžíce chia semínek;
  • 1 lžíce citronu;
  • 1 lžíce javorového sirupu.

Příprava

Nejprve přidejte bobule a vodu do hrnce a zahřívejte na mírném ohni. Když se směs začne vařit a jahody se začnou rozpadat, jemně je rozmačkejte vidličkou.

Podle odborníků se stejně dobře osvědčí i mražené bobule, pokud nemáte čerstvé ovoce.

„Džem bez cukru vařím od té doby, co jsem začala jíst nízkosacharidově. Přátelé, je to super snadné. Potřebujete jen kvalitní ovoce, které musíte pomalu vařit, dokud se neodpaří dostatek tekutiny. Pak přidejte nějaké sladidlo, například erythritol, stévii nebo Swerve (pokud je potřeba), a nějaké zahušťovadlo, například chia semínka, želatinu nebo xantanovou gumu (pokud je potřeba). To je vše,“ zdůraznil odborník na výživu ze společnosti Sugar Free London.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL