Připravuje se z minima surovin, nevyžaduje troubu a zůstává chutný a výživný.
Stále více lidí volí snadnou a rychlou přípravu dezertů bez tepelné úpravy. Jednou z takových možností je tvarohový koláč bez mouky a vajec. Připravuje se z minima surovin, nevyžaduje troubu a zůstává chutný a výživný. RBC-Ukrajina informuje o tom, jak připravit takový chutný dezert, na kterém si každý určitě pochutná.
Recept
Složení:
- Sušenky Maria – 200 g
- máslo – 80 g
- smetanový tvaroh – 150 g
- jogurt – 200 g
- cukr – 125 g
- smetana 33-35 % – 200 g
- želatina – 13-15 g
- vanilkový extrakt – 10 g (1 polévková lžíce)
- jahodový džem – podle chuti
- Forma o průměru 24 cm
Příprava
- Nejprve namočte želatinu do studené vody a nechte ji nabobtnat. Sušenky rozdrtíme a poté je vložíme do vhodné misky, přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme.
- Dno formy vyložíme pergamenem, vysypeme připravené drobečky a rovnoměrně je rozprostřeme. V míse smícháme tvaroh, jogurt, vanilkový extrakt a promícháme.
- Želatinu zahřejte v mikrovlnné troubě po dobu 20 sekund, vlijte ji do směsi a promíchejte.
- V samostatné míse vyšlehejte vychladlou smetanu a postupně přidávejte cukr. Po malých dávkách přidávejte šlehačku do hlavní směsi.
- Nakonec směs nalijte do formy, přidejte jahodový džem a dejte na 3-4 hodiny do lednice nebo ji můžete nechat přes noc. Když cheesecake chytne, vyjmeme ho z formy a ozdobíme ovocem.