Lahodný letní dezert bez pečení, mouky a vajec: zvládne ho každý.

Připravuje se z minima surovin, nevyžaduje troubu a zůstává chutný a výživný.

Stále více lidí volí snadnou a rychlou přípravu dezertů bez tepelné úpravy. Jednou z takových možností je tvarohový koláč bez mouky a vajec. Připravuje se z minima surovin, nevyžaduje troubu a zůstává chutný a výživný. RBC-Ukrajina informuje o tom, jak připravit takový chutný dezert, na kterém si každý určitě pochutná.

Recept

Složení:

  • Sušenky Maria – 200 g
  • máslo – 80 g
  • smetanový tvaroh – 150 g
  • jogurt – 200 g
  • cukr – 125 g
  • smetana 33-35 % – 200 g
  • želatina – 13-15 g
  • vanilkový extrakt – 10 g (1 polévková lžíce)
  • jahodový džem – podle chuti
  • Forma o průměru 24 cm

Příprava

  1. Nejprve namočte želatinu do studené vody a nechte ji nabobtnat. Sušenky rozdrtíme a poté je vložíme do vhodné misky, přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme.
  2. Dno formy vyložíme pergamenem, vysypeme připravené drobečky a rovnoměrně je rozprostřeme. V míse smícháme tvaroh, jogurt, vanilkový extrakt a promícháme.
  3. Želatinu zahřejte v mikrovlnné troubě po dobu 20 sekund, vlijte ji do směsi a promíchejte.
  4. V samostatné míse vyšlehejte vychladlou smetanu a postupně přidávejte cukr. Po malých dávkách přidávejte šlehačku do hlavní směsi.
  5. Nakonec směs nalijte do formy, přidejte jahodový džem a dejte na 3-4 hodiny do lednice nebo ji můžete nechat přes noc. Když cheesecake chytne, vyjmeme ho z formy a ozdobíme ovocem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL