Jak připravit dokonalé kuřecí řízky: jednoduché rady šéfkuchaře

Foto: z veřejných zdrojů

Je to jednodušší, než si dokážete představit

Šťavnaté kuřecí řízky, ani přepečené, ani syrové, se připravují velmi snadno, pokud dodržíte několik jednoduchých zásad.

Šéfkuchařka Valentina Kusch se podělila o svůj osvědčený způsob přípravy dokonalého kuřecího masa.

Jak připravit kuřecí řízek?

Složení: 1:

  • kuřecí prsa – 1 ks
  • sůl – špetka;
  • zelená cibule – 2 pírka;
  • česnek – 1 stroužek;
  • voda – jeden a půl litru.

Příprava:

  1. Kuře by mělo mít pokojovou teplotu. Několik hodin před přípravou ho vyjměte z lednice. Do hrnce nalijte vodu, přidejte cibuli, česnek a sůl a přiveďte k varu.
  2. Voda by měla bublat.
  3. Vložte maso do hrnce, přikryjte pokličkou a vařte přesně jednu minutu na středním plameni, poté plotýnku vypněte. Poklice hrnce se v této době nesmí otevírat. Kuře nechte ve vroucí vodě dalších 25 minut. Teprve poté jej můžete vyjmout a sníst.
  4. Pokud berete větší množství řízků, zvyšte množství vody na 2 litry.
  5. Hmotnost syrového filé by měla být 250 g. Pokud je to více, je nutné maso vařit až tři minuty.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL