Foto: z veřejných zdrojů
Je to jednodušší, než si dokážete představit
Šťavnaté kuřecí řízky, ani přepečené, ani syrové, se připravují velmi snadno, pokud dodržíte několik jednoduchých zásad.
Šéfkuchařka Valentina Kusch se podělila o svůj osvědčený způsob přípravy dokonalého kuřecího masa.
Jak připravit kuřecí řízek?
Složení: 1:
- kuřecí prsa – 1 ks
- sůl – špetka;
- zelená cibule – 2 pírka;
- česnek – 1 stroužek;
- voda – jeden a půl litru.
Příprava:
- Kuře by mělo mít pokojovou teplotu. Několik hodin před přípravou ho vyjměte z lednice. Do hrnce nalijte vodu, přidejte cibuli, česnek a sůl a přiveďte k varu.
- Voda by měla bublat.
- Vložte maso do hrnce, přikryjte pokličkou a vařte přesně jednu minutu na středním plameni, poté plotýnku vypněte. Poklice hrnce se v této době nesmí otevírat. Kuře nechte ve vroucí vodě dalších 25 minut. Teprve poté jej můžete vyjmout a sníst.
- Pokud berete větší množství řízků, zvyšte množství vody na 2 litry.
- Hmotnost syrového filé by měla být 250 g. Pokud je to více, je nutné maso vařit až tři minuty.