Hit sezóny – občerstvení „Poražená ředkvička“: recept, který každého potěší.

Salát „Poražená ředkev“ se stal velmi oblíbeným díky své snadné přípravě a jasné chuti.

Křupavé a pikantní, s voňavou zálivkou a bohatou chutí… Takto vypadají nakládané ředkvičky – „šlehané“, jak se o nich říká. Připravuje se jednoduchou technikou – naklepáváním, a díky ní se rychle zavaří a její chuť se ukáže jako jasná a zajímavá.

Ředkvičky „naklepané“ – nakládané s česnekem a koprem

Pokud jste ještě neochutnali ředkvičky „nakládané“, je ten správný čas.

Složení: 1:

  • 300 g ředkviček;
  • 3 stroužky česneku;
  • svazek kopru (malý);
  • 1 polévková lžíce jablečného octa (6 %);
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje;
  • 0,5-0,75 lžičky soli;
  • 1 lžička cukru;
  • volitelně pálivé chilli papričky a černý pepř hrášek.

Příprava

  1. Ředkvičky omyjte, odkrojte ocásky. Kuchyňským kladívkem do ředkviček tlučte – jemně, ale s určitou silou, aby zelenina popraskala. To je nutné, aby se ředkvička dobře naložila.
  2. Vytlučenou ředkev přendáme do mísy, přidáme nasekaný kopr (můžeme dát i petrželku nebo koriandr), rozmačkaný česnek. V případě potřeby přidejte pálivou chilli papričku bez semínek a několik hrášků černého pepře. Poté osolíme, přidáme cukr, ocet a olej.
  3. Dobře promícháme, přikryjeme potravinovou fólií a necháme v lednici 1,5-2 hodiny marinovat.
  4. Na stejném principu se připravuje „Šlehaná ředkev“ ve sklenici – všechny ingredience se vloží do sklenice, uzavře se, dobře se protřepe a nechá se chvíli odležet, aby se ředkev nasákla marinádou. Místo sklenice lze použít polyethylenový sáček se zipem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL