Trik, který zná jen málokdo: proč do mletých masových kuliček přidávat med a skořici?

Foto: z otevřených zdrojů

Pokud přidáte tajné koření, bude tento pokrm mnohem chutnější a šťavnatější.

Pro zlepšení chuti řízků přidávají kuchaři do mletého masa nejrůznější koření a produkty. Málokdo si však uvědomuje, že med a skořice jsou pro tento pokrm skvělou volbou.

Většina kuchařů připravuje řízky podle tradičního receptu a přidává pouze ty ingredience, které jsou léty prověřené. Pokud však přidáte tajné koření a koření, bude tento pokrm mnohem chutnější a šťavnatější.

Proč do řízků přidávat med

Profesionálové často používají med při přípravě pokrmů z drůbeže a jiného masa. Například při pečení kuřete se díky této přísadě objeví lahodná a chutná kůrčička. Stejná technika je vhodná i pro jakékoli jiné masové pokrmy.

Do mletého masa nepřidávejte příliš mnoho medu, protože je sladký a může zkazit celou chuť pokrmu. Stačí jedna lžíce na kilogram mletého masa.

Díky medu budou řízky šťavnatější a také se na nich při smažení vytvoří chutná kůrčička.

Proč do řízků přidávat skořici

Toto koření je sice považováno za poněkud nečekanou volbu pro řízky, ale pomůže jim mnohem chutnější, dodá pokrmu jedinečnou chuť. A skořice také pomáhá eliminovat nepříjemný zápach, který se někdy objevuje při vaření řízků.

Tuto složku byste měli umět do pokrmu vhodně vnést.

Do mletého masa můžete jednoduše přidat špetku mletého koření a poté důkladně promíchat. Nebo přidejte tyčinky skořice na pánev několik minut před tím, než jsou řízky hotové. A pak pokrm společně s kořením dusíme pod zavřenou pokličkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL