Šťavnatý jehněčí burger: recept na výživný pokrm

Foto: z otevřených zdrojů

Jehněčí burger je skvělou alternativou ke klasickým hovězím hamburgerům.

Domácí hamburger je dobrý nápad na chutný oběd nebo večeři, zejména pokud je vyroben ze šťavnatého jehněčího masa a pikantního koření. Takový hamburger vás nejen překvapí bohatostí chuti, ale stane se i skutečnou ozdobou vašeho stolu. Na stránce dieteticaesthetic se podělili o recept na šťavnatý jehněčí burger, který si určitě budete chtít udělat.

Recept

Složení

Na kotlety:

  • Jehněčí kotlety 2 ks.
  • Paprika 1 lžička
  • Oregano 1 lžička
  • Hořčičný prášek 1/2 lžičky
  • Italské koření 1 lžička.
  • Sůl
  • Olivový olej 1 polévková lžíce.
  • Čedar

Na omáčku:

  • Řecký jogurt 1/4 šálku
  • Nastrouhaný tvaroh 2 polévkové lžíce.
  • Okurky 1ks.
  • Citronová šťáva 1/2 ks.
  • Česnekové koření 1/4 lžičky l
  • Sušený kopr 1/4 lžičky

K podávání:

  • Brioche housky
  • Náplň dle vlastního výběru (salát, rajčata, karamelizovaná cibule atd.)

Příprava

  1. Ve velké míse smíchejte všechno koření: uzenou papriku, oregano, hořčici, italské koření a sůl.
  2. Vytvořte dva stejně velké řízky. Aby si zachovaly tvar, můžete je před smažením mírně zchladit.
  3. Rozpalte pánev nebo gril, přidejte olivový olej a položte na něj kotlety. Smažte je 5-6 minut z každé strany, dokud nejsou pěkně propečené.
  4. Zkontrolujte vnitřní teplotu masa – měla by dosahovat přibližně 71 °C.
  5. Do malé misky přidejte jogurt, nastrouhaný sýr, nakrájenou okurku, citronovou šťávu, česnekový prášek a kopr. Všechny ingredience dobře promíchejte a dejte stranou, aby se omáčka trochu rozležela.
  6. Housky rozkrojte napůl a lehce je opečte na suché pánvi nebo na grilu, aby získaly lehce křupavou strukturu.
  7. Teď přijde ta nejpříjemnější část – úklid hamburgeru.
  8. Spodní polovinu housky potřete trochou omáčky, přidejte horkou placičku s roztaveným sýrem a položte oblíbenou přílohu. Listy salátu, plátky šťavnatých rajčat nebo karamelizovanou cibulku.
  9. Přiklopte burger vrchní částí housky a pochutnejte si.

Tipy:

  • Aby byl burger ještě šťavnatější, můžete do mletého masa přidat trochu smetany nebo jemně nastrouhané cibule.
  • Pokud nemáte k dispozici jogurt, můžete ho snadno nahradit hustou zakysanou smetanou.
  • Pro výraznější chuť lze do řízků přidat špetku čerstvého rozmarýnu nebo máty.

Jehněčí burger je skvělou alternativou ke klasickým hovězím verzím. Díky bohatému koření a jemnému masu se tento burger stane vaší novou kulinářskou vášní.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL