Salát s červenou řepou, mozzarellou a rukolou: recept na zdravé jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Pokud máte chuť na něco originálního a zdravého, tento salát je pro vás.

Dokonalá kombinace pečené červené řepy, mozzarelly, šťavnaté rukoly se zálivkou z olivového oleje, medu a vinného octa vám zajistí lehký a nízkokalorický salát.

Recept

Složení:

  • červená řepa – 1 ks;
  • Sýr mozzarella (kuličky) – 100 g;
  • rukola – 100 gr;
  • sezamová semínka – 1 polévková lžíce.

Na zálivku:

  • olivový olej – 2 polévkové lžíce;
  • med – 1 polévková lžíce;
  • vinný ocet – 2 polévkové lžíce;
  • mletý černý pepř;
  • sůl.

Příprava:

  1. Na zálivku smíchejte olivový olej, med, vinný ocet, mletý černý pepř a sůl.
  2. Řepu omyjte, osušte papírovou utěrkou a zabalte do fólie.
  3. Pošlete do trouby předehřáté na 200 stupňů na 50 minut. Propečení zkontrolujte dřevěnou špejlí.
  4. Vychladíme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přelijeme dresinkem a necháme 15 minut odležet.
  5. Rukolu opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovou utěrkou.
  6. Rukolu položte na servírovací talíř, lehce ji urovnejte a poté na ni položte kuličky červené řepy a mozzarelly. Navrch dejte trochu zbylého dresinku z červené řepy a posypte sezamovými semínky.

Tipy:

  • Červenou řepu lze vařit.
  • Místo vinného octa lze použít jablečný ocet.
  • Pokrm připravte před podáváním, protože červená řepa sýr obarví.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL