Tyto cheesecaky jsou neuvěřitelně šťavnaté a určitě potěší každého.
Tvarohové koláče bez mouky a cukru jsou zdravou alternativou klasického receptu. Jsou ideální pro ty, kteří dodržují zdravou stravu nebo si hlídají postavu. O tom, co přidat do cheesecaků místo mouky, informuje RBC-Ukrajina.
Recept
Složení:
- 500 g tvarohu
- 2 vejce
- 3 lžíce krupice
- špetka soli
Na omáčku:
- 300 g smetany (33-36 % tuku)
- 200 g mléka
- 3-4 lžíce medu
- 1 sáček vanilkového cukru
Příprava
- Pro přípravu tvarohových koláčů smíchejte všechny ingredience v míse a důkladně prohněťte tovkach do homogenní hmoty. Poté směs odstavte na 30-40 minut, krupice by měla absorbovat vlhkost a nabobtnat.
- Na omáčku smíchejte všechny ingredience v hrnci a šlehejte je do hladka. Poté postavte na oheň a za stálého míchání přiveďte téměř k varu.
- Aby se vám sýrové koláčky při tvarování nelepily na ruce, použijte místo mouky krupici.
- Do rozehřáté pánve nalijte olej a smažte je z obou stran dozlatova.
- Na dno širokého hrnce přidejte několik lžic připravené omáčky, položte vrstvu tvarohových koláčků a zalijte zbytkem omáčky. Postavte na střední teplotu a přiveďte k varu.
Tvarohové koláčky budou neuvěřitelně šťavnaté a určitě každého potěší.