Chutný kebab si můžete připravit, aniž byste museli chodit ven.
Venku je deštivé a větrné počasí, které grilování a rožnění kebabu ve společnosti přátel nepřeje. Chutný kebab si však můžete připravit, aniž byste museli chodit ven. Kulinářská blogerka Yulia Simonchuk nám poradí, jak připravit chutný pokrm v troubě.
Šašlik v troubě se speciální marinádou
Složení: 1:
- vepřové maso (gammon) – 1,5 kg;
- cibule – 4-5 ks;
- sójová omáčka – 100 ml;
- omáčka ajika – 2 polévkové lžíce (plná);
- sůl – 1 lžička;
- koření podle potřeby.
Příprava:
- Cibuli oloupejte, nakrájejte na tenká půlkolečka, osolte a rukama prohněťte, aby pustila šťávu. Přidáme k ní maso nakrájené na střední kousky, omáčku adžika a sójovou omáčku. Promícháme a podle potřeby dochutíme.
- Maso pošlete marinovat do lednice alespoň na několik hodin, nebo ještě lépe přes noc.
- Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
- Maso bez cibule navlékněte na špejle, které předtím namočte (špejle) na 30 minut do vody. Kebaby položíme na libovolnou formu a pošleme do trouby asi na 30 minut, přičemž během pečení kebaby otáčíme.
- Maso podávejte s cibulí, bylinkami a adžikou.