Foto: z otevřených zdrojů
Výběr skutečně lahodného a sladkého melounu může být náročný úkol.
S příchodem léta každoročně začíná sezóna melounů a vodních dýní. Někdy však může být obtížné vybrat skutečně sladké bobule. Odborníci přitom časopisu The Takeout prozradili, jak poznat, zda je meloun opravdu sladký.
Podle odborníků budete potřebovat oči i ruce, ale pouze k tomu, abyste meloun zatlačili nebo zvedli. Jak odborníci zdůrazňují, při výběru melounu byste měli očima hledat žlutou skvrnu na spodní straně bobule.
Odborníci vysvětlují, že tato skvrna označuje přesné místo na zemi, kde meloun vyrostl.
„Meloun s (částečně) žlutým bříškem je pravděpodobně plně zralý. Absence skvrny nebo bílá či nazelenalá skvrna znamená, že meloun byl pravděpodobně sklizen příliš brzy,“ vysvětluje materiál.
Co dělat, pokud koupíte nezralý meloun?
Pokud jste tuto radu přijali pozdě a nezralý meloun jste již koupili, neznamená to, že ho nemůžete jíst.
Podle odborníků je nezralý meloun nejvhodnější do salátu. Můžete například zkombinovat meloun, mátu a brynzu, což bude skvělá svačinka na letní den.