Jak chutně péct brambory: odborník se podělil o neobvykle „křupavý“ recept

Podle kulinářského experta se brambory v tomto receptu dokonale upečou.

Na internetu je mnoho receptů na vaření brambor, ale ne všechny mohou být dokonalé. Proto se kulinářská expertka Marzia podělila o svůj recept na česnekové pečené brambory s velmi křupavou kůrkou, informuje Mirror.

Výjimečnost tohoto receptu spočívá v jeho jednoduchosti, protože používá jen několik základních ingrediencí, jejichž kombinací vznikne „extrémně křupavá vnější kůrka s bylinkami a česnekem a uvnitř měkké, polštářkovité brambory“, uvádí odbornice.

Recept

Složení

Na marinování brambor:

  • půl lžičky jedlé sody;
  • sůl a pepř podle chuti;
  • 5 lžic olivového oleje;
  • 2-4 utřené nebo mleté stroužky česneku;
  • 1 lžíce nasekané petrželky;
  • čtvrt lžičky sušeného tymiánu (nepovinné).

Přípravky

  1. Brambory nakrájejte na rovnoměrné plátky. Poté je vložte do hrnce, osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte.
  2. Poté brambory uvařte do poloměkka (8-10 minut). Vodu slijte a brambory nechte ve stejném hrnci.
  3. Poté k bramborám přidejte tři lžíce oleje, sůl a pepř. Brambory položte na plech a pečte 45 minut v troubě.
  4. Když zbývají tři minuty do konce pečení, ušlehejte česnekový dresink. K tomu je třeba nastrouhat česnek, přidat dvě lžíce oleje, petrželku, tymián a vše zahřát v mikrovlnné troubě po dobu 30 sekund.

„Když doba pečení téměř skončí, vyndejte brambory, promíchejte je a potřete ochucenou česnekovou směsí, aby byly rovnoměrně obalené. Vložte brambory zpět do trouby na dalších 10-15 minut, nebo „dokud neucítíte česnekovou vůni linoucí se kuchyní a brambory nebudou zlatohnědé a křupavé na dotek“,“ uzavírá Mirror.“

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL