Podle kulinářského experta se brambory v tomto receptu dokonale upečou.
Na internetu je mnoho receptů na vaření brambor, ale ne všechny mohou být dokonalé. Proto se kulinářská expertka Marzia podělila o svůj recept na česnekové pečené brambory s velmi křupavou kůrkou, informuje Mirror.
Výjimečnost tohoto receptu spočívá v jeho jednoduchosti, protože používá jen několik základních ingrediencí, jejichž kombinací vznikne „extrémně křupavá vnější kůrka s bylinkami a česnekem a uvnitř měkké, polštářkovité brambory“, uvádí odbornice.
Recept
Složení
Na marinování brambor:
- půl lžičky jedlé sody;
- sůl a pepř podle chuti;
- 5 lžic olivového oleje;
- 2-4 utřené nebo mleté stroužky česneku;
- 1 lžíce nasekané petrželky;
- čtvrt lžičky sušeného tymiánu (nepovinné).
Přípravky
- Brambory nakrájejte na rovnoměrné plátky. Poté je vložte do hrnce, osolte, přidejte jedlou sodu a dobře promíchejte.
- Poté brambory uvařte do poloměkka (8-10 minut). Vodu slijte a brambory nechte ve stejném hrnci.
- Poté k bramborám přidejte tři lžíce oleje, sůl a pepř. Brambory položte na plech a pečte 45 minut v troubě.
- Když zbývají tři minuty do konce pečení, ušlehejte česnekový dresink. K tomu je třeba nastrouhat česnek, přidat dvě lžíce oleje, petrželku, tymián a vše zahřát v mikrovlnné troubě po dobu 30 sekund.
„Když doba pečení téměř skončí, vyndejte brambory, promíchejte je a potřete ochucenou česnekovou směsí, aby byly rovnoměrně obalené. Vložte brambory zpět do trouby na dalších 10-15 minut, nebo „dokud neucítíte česnekovou vůni linoucí se kuchyní a brambory nebudou zlatohnědé a křupavé na dotek“,“ uzavírá Mirror.“