Tvarohové koláčky na pánvi: recept na chutnou snídani

Tvarohové koláčky jsou skvělou alternativou oblíbených tvarohových koláčků.

Červenající se, aromatické, měkké placičky na bázi tvarohu, připravte si je k snídani nebo jako svačinu, i za studena zůstávají měkké a chutné.

Recept

Složení:

  • vaječný tvaroh 450 g
  • pšeničná mouka 130 g
  • kefír 100 g
  • slepičí vejce 1 ks.
  • cukr 2 polévkové lžíce.
  • máslo 40 g
  • kvásek 7 g
  • vanilkový cukr 10 g
  • špetka soli
  • rostlinný olej

Příprava:

  1. Tvaroh, kefír, vejce, cukr, vanilkový cukr, sůl, rozpuštěné máslo vložte do mísy a mixérem vyšlehejte dohladka.
  2. Přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a stěrkou dobře promícháme.
  3. Rozpálenou pánev vymažte rostlinným olejem, vložte těsto, rovnoměrně ho rozetřete stěrkou a smažte na středním plameni se zavřenou pokličkou asi 15 minut, poté ho pomocí talíře obraťte na druhou stranu, přiklopte a smažte dalších 6-8 minut.
  4. Připravenost tvarohových bochánků zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem.
  5. Vyjměte je z pánve a nakrájejte na porce.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL