Tvarohové koláčky jsou skvělou alternativou oblíbených tvarohových koláčků.
Červenající se, aromatické, měkké placičky na bázi tvarohu, připravte si je k snídani nebo jako svačinu, i za studena zůstávají měkké a chutné.
Recept
Složení:
- vaječný tvaroh 450 g
- pšeničná mouka 130 g
- kefír 100 g
- slepičí vejce 1 ks.
- cukr 2 polévkové lžíce.
- máslo 40 g
- kvásek 7 g
- vanilkový cukr 10 g
- špetka soli
- rostlinný olej
Příprava:
- Tvaroh, kefír, vejce, cukr, vanilkový cukr, sůl, rozpuštěné máslo vložte do mísy a mixérem vyšlehejte dohladka.
- Přidáme mouku prosátou s práškem do pečiva a stěrkou dobře promícháme.
- Rozpálenou pánev vymažte rostlinným olejem, vložte těsto, rovnoměrně ho rozetřete stěrkou a smažte na středním plameni se zavřenou pokličkou asi 15 minut, poté ho pomocí talíře obraťte na druhou stranu, přiklopte a smažte dalších 6-8 minut.
- Připravenost tvarohových bochánků zkontrolujte dřevěnou špejlí nebo párátkem.
- Vyjměte je z pánve a nakrájejte na porce.