Fouette Tartare: originální recept na francouzský předkrm za pět minut

Foto: z veřejných zdrojů

Tento pokrm je ideální, pokud máte nečekané hosty, potřebujete udělat vinný večírek nebo dokonce línou snídani se sklenkou prosecca.

Fouette Tartare je nový gastronomický trend, který kombinuje francouzskou rafinovanost s latinskou rychlostí. Tento pokrm je ideální volbou, pokud k vám přijdou nečekaní hosté, potřebujete udělat vinný večírek nebo třeba línou snídani se sklenkou prosecca. O recept se podělil foodbloger Arturo Carrasco Roman, který vysvětlil, jak i obyčejný předkrm proměnit v instagramovou senzaci.

Fouette Tartare je variací tradičního tataráku, pokrmu z masa nebo ryb podávaného syrového, ochuceného omáčkami, kořením a dochucovadly. V klasickém receptu se tatarák připravuje z hovězího masa nebo tuňáka. V tomto případě se však autor vydal netradiční cestou – použil fuet – španělskou suchou klobásu z vepřového masa s pepřem, solí a kořením, vysušenou do dokonalé konzistence.

Recept

Složení:

  • Fouette 100-120 g
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Nakládané okurky
  • Cibule
  • Hořčice 1h. l
  • Omáčka salsa 1 polévková lžíce
  • Olivový olej 1 polévková lžíce
  • Citronová šťáva 1/2 ks.
  • Sůl
  • Pepř

Vaření

  1. Do mísy mixéru vložte nakrájenou fouette, žloutek, nakládanou okurku, nadrobno nakrájenou cibuli.
  2. Přilijte olivový olej, citronovou šťávu, hořčici a salsu. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Vše společně vyšlehejte do hladké konzistence. Konzistence by měla připomínat pastu, ale s malými kousky – nedělejte z ní pyré.
  4. Směs lžící rozdělte do vytvarovaného kruhu na talíři – dodá to restauraci na estetice. Nebo ji jednoduše rozetřete lžící.
  5. Podávejte s krutony, plátky bagety nebo třeba pita chipsy.

Tipy

  • Experimentujte s omáčkami: místo salsy můžete použít omáčku tabasco pro okořenění nebo kapky lanýžového oleje.
  • Nešlehejte hmotu v mixéru příliš dlouho – nechte si trochu „masa“ pro charakter.

Co podávat s

  1. Tento tatarák se hodí k:
  2. Bílé suché víno
  3. Prosecco
  4. Nefiltrované pivo

Podávejte Fouette Tartare ve sklenicích nebo na prkénku s marinovanými olivami, sýry a sklenkou vína a mějte „francouzský aperitiv“ ve své kuchyni.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL