Vždycky jsou křehké a majonéza je pomáhá udržet šťavnaté.
Kuřecí řízky s majonézou na pánvi lze připravit velmi rychle. Vždy jsou křehké a majonéza je pomáhá udržet šťavnaté. Zde je jednoduchý recept!
Nezapomeňte, že kuřecí řízky z vařeného mletého masa a majonézy mohou být dost tučné, proto by se měly podávat s lehkou přílohou nebo čerstvou zeleninou, aby se chuť pokrmu vyvážila.
Recept
Složení:
- mleté kuřecí maso 1 kg
- vejce 1 ks.
- cibule (malá) 2 ks
- 67% majonéza 200 ml
- špetka mletého černého pepře
- sůl podle chuti
- strouhanka podle chuti
Příprava:
- Do malého hrnce dejte vařené kuřecí maso a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte jedno domácí slepičí vejce.
- Poté přilijte 200 ml majonézy. Všechny ingredience důkladně promíchejte, podle chuti osolte a přidejte černý pepř.
- Vytvarujeme malé řízky. Z 1 kg mletého masa získáme asi 16 středně velkých řízků. Před smažením je namočíme ve strouhance.
- Kotlety smažte na pánvi se slunečnicovým olejem. Když je jedna strana opečená, otočte je na druhou stranu. Poté kotlety smažte pod pokličkou, občas je otočte a podlijte trochou rostlinného oleje nebo vody.
Dobrou chuť!