Takto vařily naše babičky: tajemství extrémně šťavnatých řízků – do mletého masa přidejte zajímavou přísadu.

Vždycky jsou křehké a majonéza je pomáhá udržet šťavnaté.

Kuřecí řízky s majonézou na pánvi lze připravit velmi rychle. Vždy jsou křehké a majonéza je pomáhá udržet šťavnaté. Zde je jednoduchý recept!

Nezapomeňte, že kuřecí řízky z vařeného mletého masa a majonézy mohou být dost tučné, proto by se měly podávat s lehkou přílohou nebo čerstvou zeleninou, aby se chuť pokrmu vyvážila.

Recept

Složení:

  • mleté kuřecí maso 1 kg
  • vejce 1 ks.
  • cibule (malá) 2 ks
  • 67% majonéza 200 ml
  • špetka mletého černého pepře
  • sůl podle chuti
  • strouhanka podle chuti

Příprava:

  1. Do malého hrnce dejte vařené kuřecí maso a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte jedno domácí slepičí vejce.
  2. Poté přilijte 200 ml majonézy. Všechny ingredience důkladně promíchejte, podle chuti osolte a přidejte černý pepř.
  3. Vytvarujeme malé řízky. Z 1 kg mletého masa získáme asi 16 středně velkých řízků. Před smažením je namočíme ve strouhance.
  4. Kotlety smažte na pánvi se slunečnicovým olejem. Když je jedna strana opečená, otočte je na druhou stranu. Poté kotlety smažte pod pokličkou, občas je otočte a podlijte trochou rostlinného oleje nebo vody.

Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL