Kokosovo-malinový dort „Napoleon“: recept pro líné hostitele

Nejedná se o klasický „Napoleon“ s krémem, který vyžaduje spoustu času a trpělivosti.

Pokud chcete své hosty překvapit vynikajícím domácím dezertem, ale bez hodin strávených v kuchyni, máme pro vás ideální řešení – kokosovo-malinový dort „Napoleon“, který chutná jako z nejlepší cukrárny, ale připravuje se překvapivě jednoduše.

Tento recept je skutečným objevem pro zaneprázdněné hostitelky, které chtějí potěšit sebe i své blízké něčím neuvěřitelně jemným, chutným a trochu exotickým. O tomto lahodném receptu nám vypráví foodblogerka Valeriia Veligura.

Nejedná se o klasický „napoleon“ s pudinkem, který vyžaduje spoustu času a trpělivosti. Toto je jeho líná verze s voňavým kokosovým krémem, sladkokyselými malinami a křupavým listovým těstem. Tento dezert je nejen stejně dobrý jako tradiční moučník, ale má i svůj vlastní nádech – kontrast textur a chutí, který si jistě získá vaše srdce.

Recept

Složení

  • Kokosový krém
  • Vejce 3 ks.
  • Cukr 200 g
  • Sůl
  • Pšeničná mouka 75 g
  • Kokosové hobliny 75 g
  • Kokosový nápoj 750 ml
  • Máslo 75 g

Malinová náplň

  • Čerstvé nebo mražené maliny 300 g
  • Cukr 30 g
  • Kukuřičný škrob 30 g
  • Citronová šťáva 1 lžička

Základní těsto

  • Hotové listové těsto (bez droždí) 1 kg

Příprava

  1. Kokosový krém: V hluboké míse smíchejte vejce, polovinu cukru, špetku soli, mouku a kokosové hobliny.
  2. V samostatném hrnci zahřejte kokosový nápoj se zbývajícími cukry k mírnému varu.
  3. Horký nápoj postupně přilévejte do vaječné směsi za stálého míchání, aby se vejce nesrazila.
  4. Směs přelijte do hrnce a za stálého míchání vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
  5. Když krém zhoustne – odstavte z ohně, přidejte máslo a míchejte, dokud nebude hladký.
  6. Přikryjte potravinovou fólií v kontaktu (tj. tak, aby se fólie dotýkala krému) a nechte zcela vychladnout.
  7. Malinová náplň: Cukr smícháme s kukuřičným škrobem a přidáme k malinám spolu s citronovou šťávou.
  8. Za občasného míchání zahřívejte na mírném ohni do zhoustnutí.
  9. Vzniklou směs bobulí přikryjte také potravinovou fólií v kontaktu a uložte do chladničky.
  10. Koláče: Listové těsto rozmrazíme, ale nerozválíme a položíme na pergamen. Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C 15-20 minut dozlatova.
  11. Po vychladnutí každý koláč rozkrojte na polovinu. Odřezky nevyhazujte – můžete je použít na posypání.
  12. Sestavení dortu: Dorty postupně položte na rovný talíř a každou vrstvu potřete krémem.
  13. Na každou druhou vrstvu dejte další vrstvu malinové náplně. Vrchní vrstvu potřete krémem.
  14. Odřezky těsta rozdrťte v mixéru na drobky a posypte jimi dort ze všech stran.

Tajemství dokonalé chuti

  • Nechte louhovat: Dejte koláč do lednice alespoň na 4-5 hodin, nebo ještě lépe přes noc. To umožní, aby se krém vsákl do koláčů a dort bude velmi jemný.
  • Servírování: ozdobte čerstvými bobulemi, lístky máty nebo posypte dalšími kokosovými hoblinami.
  • Náhrada ingrediencí: pokud není k dispozici kokosový nápoj, použijte běžné mléko, ale přidejte více kokosových hoblin, abyste zachovali chuť.

Líný kokosovo-malinový napoleon je dezert, který byste měli alespoň jednou vyzkoušet. A pak si ho připravujte znovu a znovu – je totiž jednoduchý, efektní a velmi chutný.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL