Jak připravit sušenky: recept na dokonalé pečení z toho, co máte v kuchyni

Foto: z veřejných zdrojů

Dodržujte pokyny a sušenka se určitě povede.

Pokud hledáte cenově výhodný recept na pečení, klasické sušenky jsou ideálním řešením. Její příprava je dostatečně snadná, a pokud se budete řídit návodem, který zveřejnil časopis Express, zvládnete ji na jedničku.

Příprava sušenek vyžaduje jednoduché ingredience, které už pravděpodobně máte v kuchyni. To znamená, že přípravou tohoto receptu ušetříte i čas.

Recept

Složení

na sušenky

  • 125 g změklého másla nebo margarínu plus další na vymazání;
  • 125 g moučkového cukru; 125 g moučkového cukru;
  • 2 středně velká vejce;
  • 125 g hladké mouky.

Na náplň:

  • 100 g změklého másla;
  • 140 g prosátého moučkového cukru;
  • kapka vanilkového extraktu (nepovinné);
  • 150 g jahodového džemu;
  • moučkový cukr na ozdobu.

Příprava

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte dvě formy na pečení o průměru 18 cm a jejich dno vyložte pergamenovým papírem.
  2. Ve velké míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Směs by měla být sypká a světlejší barvy. Za stálého šlehání přidávejte po jednom vejce. Přisypte prosátou mouku a lžící opatrně promíchejte.
  3. Po přidání mouky pracujte poměrně rychle, abyste maximalizovali účinek kvásku obsaženého v mouce. Samouzrající mouka obsahuje kvásek, který se aktivuje vlhkostí. Jakmile tedy smícháte suché a mokré přísady, musíte koláč vložit do trouby poměrně rychle, abyste dosáhli co nejlepších výsledků.
  4. Těsto rovnoměrně rozetřete do připravených forem, vrchní část zarovnejte stěrkou. Pečte 20-25 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Koláče nechte 5 minut vychladnout ve formách a poté je přeneste na mřížku, aby zcela vychladly.
  5. Na přípravu náplně vyšlehejte 100 g změklého másla do hladkého krému. Přidejte 140 g prosátého moučkového cukru a podle potřeby kapku vanilkového extraktu a pokračujte ve šlehání, dokud se hmota dobře nespojí.
  6. Krém rozetřete na jeden piškot a poté na něj lžící rozložte jahodový džem. Opatrně na něj položte druhý piškot, aby vznikl sendvič. Před podáváním posypte vrchní část trochou moučkového cukru. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě a spotřebujte do dvou dnů.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL