Foto: z otevřených zdrojů
Při podávání můžete žebírka posypat zelenou cibulkou.
Žebra v pikantní omáčce jsou pokrmem, který lze připravit nejen k obědu či večeři, ale také jím potěšit přátele o víkendu nebo na dovolené.
Valentina Kushch, známá ukrajinská foodblogerka, prozradila a ukázala, jak je připravit tak, aby všichni lapali po dechu nadšením.
Žebra na panasijský způsob
Složení: 1:
- Vepřová žebra – 1-1,5 kg;
- zelená cibule;
- zázvor – 30 g;
- česnek – 3-5 stroužků;
- koření na svařené víno – 1 balíček;
- med – 40 g;
- sójová omáčka – 40 g;
- sezamová semínka;
- kukuřičný škrob – 10 g.
Příprava:
- Žebra oloupejte z fólie, rozdělte na segmenty a vložte na pánev. Přidejte bílou část cibule, zázvor, česnek a koření na svařené víno. Pečlivě se podívejte na složení: pokud je tam mrkev, musíte získat listy.
- Podlijte vodou a žebra asi hodinu a půl poduste. Pak vodu slijte a nechte si doslova 70-100 ml na omáčku.
- Do stejné pánve nalijte med a poté žebírka. Na středním plameni je opečeme ze všech stran, přidáme sójovou omáčku a škrob zředěný vývarem z vaření. Žebra dusíme, dokud omáčka dobře nezhoustne, pak je posypeme sezamovými semínky.
- Při podávání můžeme žebírka posypat zelenou cibulkou.