Asijská kuchyně: neuvěřitelně chutná žebra v troubě

Foto: z otevřených zdrojů

Při podávání můžete žebírka posypat zelenou cibulkou.

Žebra v pikantní omáčce jsou pokrmem, který lze připravit nejen k obědu či večeři, ale také jím potěšit přátele o víkendu nebo na dovolené.

Valentina Kushch, známá ukrajinská foodblogerka, prozradila a ukázala, jak je připravit tak, aby všichni lapali po dechu nadšením.

Žebra na panasijský způsob

Složení: 1:

  • Vepřová žebra – 1-1,5 kg;
  • zelená cibule;
  • zázvor – 30 g;
  • česnek – 3-5 stroužků;
  • koření na svařené víno – 1 balíček;
  • med – 40 g;
  • sójová omáčka – 40 g;
  • sezamová semínka;
  • kukuřičný škrob – 10 g.

Příprava:

  1. Žebra oloupejte z fólie, rozdělte na segmenty a vložte na pánev. Přidejte bílou část cibule, zázvor, česnek a koření na svařené víno. Pečlivě se podívejte na složení: pokud je tam mrkev, musíte získat listy.
  2. Podlijte vodou a žebra asi hodinu a půl poduste. Pak vodu slijte a nechte si doslova 70-100 ml na omáčku.
  3. Do stejné pánve nalijte med a poté žebírka. Na středním plameni je opečeme ze všech stran, přidáme sójovou omáčku a škrob zředěný vývarem z vaření. Žebra dusíme, dokud omáčka dobře nezhoustne, pak je posypeme sezamovými semínky.
  4. Při podávání můžeme žebírka posypat zelenou cibulkou.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL