Omeleta s houbami, sýrem a špenátem: recept na bohatou snídani

Foto: z otevřených zdrojů

Podávejte s oblíbenou omáčkou, čerstvým chlebem nebo bagetou.

Připravte si vydatnou snídani, houbovo-sýrovou omeletu s houbami a špenátem.

Pro tento pokrm použijte čerstvý nebo mražený špenát. Podávejte s oblíbenou omáčkou, čerstvým chlebem nebo bagetou.

Recept

Složení:

  • žampiony 150 g
  • kuřecí vejce 4 ks
  • tvrdý sýr 40 g
  • zakysaná smetana 1 polévková lžíce.
  • špenát 30-50 g
  • zelená cibule 4 snítky
  • olivový olej 1 polévková lžíce.
  • sůl
  • mletý černý pepř

Příprava:

  1. Zapněte troubu na 200 stupňů.
  2. Špenát zbavte tvrdých stonků, listy důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, osušte na papírové utěrce a nakrájejte na poloviny.
  3. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
  4. Opláchněte houby, zelenou cibulku. Žampiony nakrájejte na plátky a zelenou cibulku nasekejte.
  5. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a houby na něm na prudkém ohni orestujeme, osolíme, přidáme zelenou cibulku, špenát, promícháme a vložíme do zapékací misky.
  6. Vejce, zakysanou smetanu, mletý černý pepř a sůl rozšleháme. Nalijeme do formy s houbami a špenátem, posypeme sýrem a pošleme na 10-15 minut do trouby.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL