Foto: z otevřených zdrojů
Podávejte s oblíbenou omáčkou, čerstvým chlebem nebo bagetou.
Připravte si vydatnou snídani, houbovo-sýrovou omeletu s houbami a špenátem.
Pro tento pokrm použijte čerstvý nebo mražený špenát. Podávejte s oblíbenou omáčkou, čerstvým chlebem nebo bagetou.
Recept
Složení:
- žampiony 150 g
- kuřecí vejce 4 ks
- tvrdý sýr 40 g
- zakysaná smetana 1 polévková lžíce.
- špenát 30-50 g
- zelená cibule 4 snítky
- olivový olej 1 polévková lžíce.
- sůl
- mletý černý pepř
Příprava:
- Zapněte troubu na 200 stupňů.
- Špenát zbavte tvrdých stonků, listy důkladně opláchněte pod tekoucí vodou, osušte na papírové utěrce a nakrájejte na poloviny.
- Sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
- Opláchněte houby, zelenou cibulku. Žampiony nakrájejte na plátky a zelenou cibulku nasekejte.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a houby na něm na prudkém ohni orestujeme, osolíme, přidáme zelenou cibulku, špenát, promícháme a vložíme do zapékací misky.
- Vejce, zakysanou smetanu, mletý černý pepř a sůl rozšleháme. Nalijeme do formy s houbami a špenátem, posypeme sýrem a pošleme na 10-15 minut do trouby.