Čevapčiči jsou malé klobásky z mletého masa, které se mohou smažit na pánvi nebo péct v troubě.
K masu přidejte neobvyklou přísadu – jedlou sodu, díky které bude pokrm šťavnatý a křehký. Podávejte s velkým množstvím cibule nakrájené na půlkolečka nebo se zeleninovou přílohou.
Recept
Složení:
- hovězí maso (maso) 400 g
- vepřové maso (maso) 400 g
- cibule 2 ks
- perlivá minerální voda 50 ml
- mletá paprika 1 lžička.
- kari koření 1 lžička.
- mletý černý pepř
- jedlá soda
- sůl
- rostlinný olej
Příprava
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Maso omyjte, osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na malé kousky a přejeďte přes mlýnek na maso.
- Přidáme cibuli, papriku, kari, mletý černý pepř, jedlou sodu, sůl, přilijeme sodovou vodu, promícháme a několikrát dobře rozšleháme do homogenní konzistence.
- Vyválíme do tvaru hrudky, potřeme rostlinným olejem, přikryjeme potravinovou fólií a pošleme na 2-3 hodiny do lednice.
- Připravené mleté maso vložíme do rukávu na těsto a vytvarujeme z něj klobásky dlouhé 6-8 cm.
- Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a čevapčiči na něm smažíme, dokud nejsou propečené, občas je otočíme, aby rovnoměrně zhnědly.
Tipy:
- Můžete použít hotové mleté maso.
- Klobásy lze tvarovat rukama namočenýma ve vodě.