Jak připravit čevapčiči: domácí recept na malé balkánské klobásky

Čevapčiči jsou malé klobásky z mletého masa, které se mohou smažit na pánvi nebo péct v troubě.

K masu přidejte neobvyklou přísadu – jedlou sodu, díky které bude pokrm šťavnatý a křehký. Podávejte s velkým množstvím cibule nakrájené na půlkolečka nebo se zeleninovou přílohou.

Recept

Složení:

  • hovězí maso (maso) 400 g
  • vepřové maso (maso) 400 g
  • cibule 2 ks
  • perlivá minerální voda 50 ml
  • mletá paprika 1 lžička.
  • kari koření 1 lžička.
  • mletý černý pepř
  • jedlá soda
  • sůl
  • rostlinný olej

Příprava

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Maso omyjte, osušte papírovou utěrkou, nakrájejte na malé kousky a přejeďte přes mlýnek na maso.
  3. Přidáme cibuli, papriku, kari, mletý černý pepř, jedlou sodu, sůl, přilijeme sodovou vodu, promícháme a několikrát dobře rozšleháme do homogenní konzistence.
  4. Vyválíme do tvaru hrudky, potřeme rostlinným olejem, přikryjeme potravinovou fólií a pošleme na 2-3 hodiny do lednice.
  5. Připravené mleté maso vložíme do rukávu na těsto a vytvarujeme z něj klobásky dlouhé 6-8 cm.
  6. Na pánvi rozehřejeme rostlinný olej a čevapčiči na něm smažíme, dokud nejsou propečené, občas je otočíme, aby rovnoměrně zhnědly.

Tipy:

  • Můžete použít hotové mleté maso.
  • Klobásy lze tvarovat rukama namočenýma ve vodě.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL