Dokonalé těsto na knedlíky: recept krok za krokem

Všechny hospodyňky sní o tom, že by mělo být měkké, neztmavnout, nerozvařit se a dobře držet tvar i náplň.

Najít ideální recept na těsto na knedlíky je velké štěstí. Všem hospodyňkám se zdá, aby bylo měkké, netmavlo, nerozvařilo se a dobře drželo tvar i náplň. Kulinářská blogerka Valentina Kushch ukázala a prozradila svůj recept na dokonalé těsto a také ukázala dva způsoby, jak knedlíky krásně udělat.

Dokonalé těsto na knedlíky

Složení: 1:

  • mouka – 3 šálky;
  • vroucí voda – 1 šálek;
  • špetka soli;
  • vejce – 1 ks;
  • rostlinný olej – 30 g.

Příprava:

  1. Smíchejte mouku se solí, rostlinným olejem a vejcem, vše dobře promíchejte. Poté přilijte vroucí vodu a promíchejte lžící. Mějte na paměti, že hmota se vyklopí horká. Když těsto trochu vychladne, prohněťte ho rukama. Mělo by být měkké a pružné. V průběhu hnětení může být potřeba trochu přidat mouku. Hlavní je, aby se nezadělávalo.
  2. Hotové těsto nechte asi 15 minut „odpočívat“ přikryté utěrkou.
  3. Poté těsto rozválejte, skleničkou vykrájejte kolečka, umístěte libovolnou náplň a uzavřete, jak je ukázáno ve videu. Pokud použijete špejli, namočte její spodní část do mouky, aby se nelepila na těsto, a přitáhněte ji k sobě.
  4. Knedlíky vařte v osolené vodě, dokud nejsou hotové.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog | FARAON BRUNTAL